1. Homepage
  2. Om oss

Historia Västkurd BK

Västkurd BK är en svensk fotbollsförening med säte i Göteborg. Klubben bildades 2013 av kurder som ett socialt projekt för att erbjuda sysselsättning åt ungdomar till följd av att man identifierade ett behov av fler föreningar i ett särskilt utsatt område som Biskopsgården där klubben har sina rötter. Föreningen gick då under namnet Västkurd FF och blev en förening där alla var välkomna oavsett fotbollskunskaper. Under föreningens två första år i lokalfotbollen (2014 och 2015) nådde representationslaget blygsamma placeringar i Div 7C.  Under 2016 gjorde föreningen en omstart då Västkurd FF blev Västkurd BK. Styrelsen hade då gjort ett grundläggande arbete och tillsammans med tränare Thomas Scott och Vedad Arnautovic rekryterar spelare i syfte att ta steget upp till Div 6. Det blev succé och laget vann Div 7A i storartad stil med sjutton segrar av tjugo möjliga. 2018 års säsong fick också ett positivt utslag då laget som nykomlingar slutade på 2:a plats. Inför säsongen 2019 är det Thomas Scott och Ali Kassal som leder laget med en trupp som är i princip intakt samtidigt som flertalet nyförvärv har inkommit som kommer tillföra ytterligare en dimension i Västkurd BK.